středa 30. září 2009

Babí léto u babičky a dědečka

Výlet k babičce a dědovi se vydařil, vyšlo nám krásné počasí. Stihli jsme toho hodně, třikrát na koně, do ZOO, jednou jsem byla cvičit a od hodné babičky jsme dostali spoustu věcí, za to jí děkujeme.
Štěpán jel třikrát na koni, jednou sám, teda přidržovaly jsme ho z obou stran za nohy.
Měli jsme se krásně.














neděle 20. září 2009

Podzimní sobota v Oldřichově

Včera jsme byli po dlouhé době na návštěvě v Oldřichově. Bylo tam krásně, počasí vyšlo. Viděli jsme koníky, házeli kamínky do potoka, Štěpán s tatínkem řezali dřevo velkou pilou, byl ohníček, pohádky.... to jsme se krásně unavili

















pondělí 14. září 2009

Podivné muffiny

Podivné borůvkové muffiny. Jsou výborné, ale barva je opravdu divná.
Zdá se, že nám definitivně přichází podzim. Já a Štěpán jsme nachlazení, počasí hnusně vlezlé. Kromě Štěpána se zabývám různými tvůrčími nápady. Na spodní fotce je vylepšená manšestrová sukně, kterou jsem ulovila na vyměńovacím večírku. Něco to chtělo, a tahle hnědo-tyrkysová kombinace je boží. Obšila jsem švy, boční rovně, horní a spodní cikcakem. Moc se mi to líbí. Štěpánovi asi ušiju podzimní proužkované námořnické gatě. Uvažuju i o trikách, ale ještě jsem nesebrala odvahu k úpletu.
Ještě bych měla dát nějakou fotku zlátnoucího listí, ale zlátnoucí listí nemáme. Mohla bych vyfotit sousedovu růži, která nám přečuhuje přes plot.
Uvidíme, co nám podzim přinese.


úterý 8. září 2009

Dovolená na Hvaru, nááádhera

Tak jsme zpátky doma. Na Hvaru bylo nádherně, vůbec se mi nechtělo domů. Odpočívali jsme, čachali se, slunili a čerpali energii, trochu výletili. Cesta byla docela náročná, já jsem po příjezdu byla vyřízená, ale Štěpán to snášel docela dobře.
Místo bylo nádherné, žádné davy ani velké hotely, klídek...prostě ráj.
Částečně jsme vařili, částečně chodili do restaurace, pak když přijeli ostatní tak proběhlo několik společných večeří. Pro vaření jsme nakupovali ve Starim Gradu na trhu zeleninu a ryby, po cestě víno...pak stačilo rybu nakořenit, nasolit, šoupnout do truby a čekat až se upeče.
Nejčastěji jsme chodili na nejbližší pláž, což mohlo být tak 700 m od našeho ubytování. Štěpán se vždycky děně coural a vymýšlel blbosti, pak se chtěl nosit.
Na oběd jsme bývali doma a pak spali, večer pak znovu na pláž.
Jednou jsme byli v hlavím městě Hvaru Hvar. Jeden den ke konci jsme jeli až na úplně druhou stranu ostrova.
Fajn byl výlet v nafukovacím člunu Pana Hlavy, Štěpán z toho byl naprosto nadšený. Šplouchalo to a cákalo a Pitán se mohl uchechtat.
Dobré bylo jeden večer v restauraci, kde polská holčička dostala od barmana bonbón. Štěpán asi půl hodiny na to donesl plné hrsti se slovy "Bombony" ani to nemohl pobrat.
Odjíždět se mi vůůůbec nechtělo, chtěla jsem si koupit rybářskou lod´a zůstat tam....